Wil je meer bezoekers naar je website? Dat kan door te website te optimaliseren voor Google. Hoe je dat moet doen ga ik uitleggen.

Dit artikel moet je gelezen hebben als je nog nooit van seo gehoord hebt en dus nog een seo beginner bent. Maar ook voor iedereen die al iets van seo af weet, blijft dit artikel handig.

Alles over seo, voor beginners wordt uitgelegd in dit artikel. Met als gevolg  dat je plek #1 verovert in Google.

Inhoudsopgave Seo voor beginners

Seo begrijpen voor beginners

Voordat we beginnen moet je begrijpen wat het doel is van Google. Het belangrijkste doel van Google is om de gebruikers de relevantste informatie te laten zien. Maar ook om zo duidelijk mogelijk antwoord te geven op de vraag van de gebruiker. Het resultaat bovenaan is meestal het meest volledig artikel met alles over dat onderwerp.

Seo voor beginners analyze

Wat betekent Seo

Seo betekent in het engels search engine optimization. Naar het Nederlands vertaald is dat zoekmachine optimalisatie. Om te beginnen is het handig om wat achtergrond informatie te weten over zoekmachine optimalisatie.

Om te beginnen is seo verdeeld in twee verschillende onderdelen. Namelijk On-page en Off page. De belangrijkste en waar je het meest aan kan doen is on-page seo. Mijn tip is dan ook om vooral daarop te focussen omdat je daar zelf het meest aan kan doen.

Wat is off-page Seo

Off page is wat de naam al zegt, seo factoren van buiten af. Onder off page seo vallen dingen zoals linkbuilding en social media. Als andere relevante websites linken naar jouw website, wordt je off page seo verbeterd en zul je uit eindelijk hoger komen in Google

On-page off-page seo voor beginners

Wat is on-page Seo

On page Seo zijn alle factoren om je website die Google helpen om je website te begrijpen. Want hoe beter Google je website begrijpt, hoe beter Google je een plek kan geven in de zoekmachine. Als je gebruik maakt van WordPress is het handig om gebruik te maken van de Yoast Seo plugin.

Eerst moet je begrijpen wat Google nodig heeft om hoger in Google te komen. In mijn ervaring zijn dit de belangrijkste factoren:

 • Pagina Titel
 • Paginakoppen (H1, H2, H3, H4, H5 en H6)
 • Meta beschrijvingen
 • Nieuw content
 • URL’s
 • Links
 • Domein Leeftijd
 • Correcte HTML-code

Ik gebruik zelf de gratis Yoast SEO plugin voor mijn WordPress website, waarmee je makkelijker zelf, de basis Seo factoren kunt toepassen.

Pagina Titel

De pagina titel valt onder een van belangrijkste ranking factors. In de titel moet een duidelijk omschrijving van je web pagina staan. Daar door zal Google beter begrijpen waar je pagina over gaat. Het is erg belangrijk om voor elke pagina een uniek pagina titel aan te maken. 

Als je wilt scoren op een specifiek zoekwoord is het belangrijk dat die zo veel mogelijk naar voren staat. In je Titel, H1 en meta beschrijving. Het moet natuurlijk nog wel leesbaar blijven.

Paginakoppen (H1, H2, H3, H4, H5 en H6)

Ook pagina koppen zijn belangrijk voor Seo. Een Pagina kop is bijvoorbeeld <h1> pagina titel </h1> in je html. De titel van je pagina moet in je h1 staan om te laten zien waar je pagina over gaat. De tussen kopje krijgen vaak de h2 of h3 tag mee. Als je WordPress gebruikt, werkt dit op dezelfde manier.

Meta beschrijving

De meta beschrijving is een beschrijving van je pagina in de zoekresultaten. Google heeft bevestigt dat de meta beschrijving niet meetelt in het zoek algoritme. Toch blijft de meta beschrijving belangrijk om te zorgen voor een hoge conversie (kliks) en dus uiteindelijk meer bezoekers.

Nieuw content

Om te laten zien aan Google dat je website actief is en bijgehouden wordt is het belangrijk dat je regelmatig de website bijwerkt met nieuwe informatie. Een handige manier om dat te doen is doormiddel van bloggen.

Als je een keer in de week of twee keer in de maand een artikel schrijft. Dat kan over gerelateerde onderwerpen zijn die bij je bedrijf passen. Uiteindelijk zal dat zeker mee helpen aan je seo.

Wil je met je bedrijf lokaal beter scoren lees dan het artikel: Lokale seo tips

SEO vriendelijke URL

Url zijn belangrijk voor Google om te begrijpen waar de pagina over gaat. Daarvoor is een een goede url structuur van belang. Een goede url structuur ziet er bijvoorbeeld zo uit:

 • Vincentvaningen.nl/contact
 • Vincentvaningen.nl/diensten

En niet zo

 • Vincentvaningen.nl/project-1
 • Vincentvaningen.nl/project-2

Maar zo 

 • Vincentvaningen.nl/projecten/project-1

Als je een url aan maakt is het belangrijk dat die kort gehouden wordt. Dat maakt het makkelijker voor mensen om je url te onthouden. Gebruik in je url altijd relevante woorden die bij de pagina passen.

Voorbeeld

seo vriendelijke urls voorbeeld

Links

Links zijn vanaf het begin van Google al belangrijk. Als andere gerelateerde website naar jou website linken, Ziet Google dat jou website als betrouwbaar wordt gezien. Ook het linken naar andere website helpt Google om te bepalen welke relevante websites er bij het onderwerp van jou website horen.

SEO optimalisatie laten doen?

Wil je met je website bovenaan Google komen te staan, wanneer mensen zoeken naar jouw Dienst of Product? Door gebruik te maken van SEO optimalisatie kan ik dit voor je doen.

 • Hoe meer bezoekers, hoe meer kans op klanten;
 • Een hogere positie zorgt voor meer kliks naar je site
 • Je website wordt gezien als erg betouwbaar
 • Hoe meer bezoekers, hoe meer kans op klanten;

Domein Leeftijd

De leeftijd van je domein speelt een rol in de ranking van je website. Vooral als je net begint met je website, kan het een paar weken duren voordat veranderingen te zien zijn in de zoekresultaten. Met een nieuwe website is het een stuk lastiger om hoger in Google te komen omdat Google je website nog niet volledig vertrouwt.

Na ongeveer 6 maanden zul je je domeinnaam echt goed bekend zijn bij Google en zullen wijzigen sneller te zien zijn. In de video hieronder legt een medewerker van Google uit waarom domein leeftijd belangrijk is.

Conclusie

Je website verbeteren voor Google is niet makkelijk. Maar met deze  seo voor beginner handleiding. Ga je na een tijdje zeker resultaat zien. Als je vragen heb, kun je die achterlaten in de reacties. 

Welke seo tip vind je het belangrijkst? Laat het achter in de reacties.