Soms kan het nodig zijn om een website te vertalen in verschillende talen. Dat is handig als je bedrijf veel klanten heeft in het buitenland. Een meertalige WordPress website maken is met de juiste plugins niet lastig. De bekendste en ook de beste plugin, die er is om WordPress websites meertalig te maken is WPML.

Waarom een meertalige WordPress website

Met een meertalige WordPress website kun je meer klanten bereiken. Klanten zullen sneller zaken doen, omdat je website te begrijpen is. Uit onderzoek is gebleken dat 75% van de mensen, liever iets koopt van een website in hun eigen taal. Het vertalen van je website zal de communicatie verbeteren tussen je bedrijf en je potentiële klanten.

Een ander belangrijk voordeel van een meertalige WordPress website is dat je website wereldwijd beter wordt gevonden in Google. De vertaalde pagina’s van je website zullen opgepikt worden door Google en nieuwe bezoekers naar je website brengen.

meertalige WordPress website maken met de plugin WPML

WPML

WPML is de populairste vertaal plugin voor WordPress websites. Met de WPML plugin zijn de meest complexe websites te vertalen. Maar ook het meertalig maken van een simple website is vrij makkelijk. Er hangt wel een prijskaarje aan deze plugin. Voor een simpele blog website is het 29 dollar (25 euro) en elk jaar 21 dollar (18 euro). Een uitgebreid website vertalen met deze plugin kost eenmalig 79 dollar (70 euro) en elk jaar 59 dollar (52 euro).

Er zijn natuurlijk ook andere opties. Veel daarvan heb ik zelf geprobeerd. Maar ik raad het af, omdat je vaak alsnog moet betalen om sommige gedeeltes van je website te vertalen.

Hoe werkt WPML

Nadat je de plugin gekocht hebt, kun je via de website van WPML de plugin downloaden. Als je de plugin geïnstalleerd hebt, op je website, moet je een key generen in je account van WPML. Die je vervolgens invult op je website bij de wpml plugin. Als dat gelukt is, kun je de plugin verder gaan instellen. Ga vervolgens naar talen om de talen toe te voegen die je in je website wilt vertalen.

Alle berichten zijn nu makkelijk te vertalen. Je kunt nu beginnen met je website meertalig maken. De vertalingen zijn makkelijk te vinden en toegevoegd aan de achterkant van je website. Vanaf nu kun je ook bij pagina’s, berichten en menu’s op elk moment omschakelen naar een willekeurige vertaling. Voor de rest werkt dit ook voor custom post types zoals bijvoorbeeld sliders, portfolio, galleries, events en producten. Met WPML zijn deze custom post types net zo makkelijk te vertalen als berichten en pagina’s.