Vertrouwen is en blijft een belangrijk punt op het internet. Maar hoe zorg je ervoor dat je eigen website betrouwbaar is voor je bezoekers? Daar ga ik meer over vertellen in dit artikel. Met deze tips ziet je website er een stuk betrouwbaarder uit.

Waarom moeten je bezoekers je website vertrouwen

Tegenwoordig komt het vaak voor dat er via internet privé gegevens gestolen worden. De bezoekers van je website zullen in hun hoofd even checken: is deze website betrouwbaar? Als er een aantal punten zijn waar het niet klopt kunnen mensen gaan aarzelen om zomaar een onbekende website te vertrouwen. Als een website onbetrouwbaar is, lopen veel mensen liever weg dan dat ze het risico lopen per ongeluk toch op een verkeerde website iets te downloaden of een formulier invullen, waarna de informatie in verkeerde handen valt.

Houdt je website up-to-date

Na een tijdje niks meer aan je website gedaan te hebben is het natuurlijk logisch dat er informatie op de website niet meer relevant is en niet meer klopt. Dat kan zijn van de diensten tot de team foto’s. Daarom is het belangrijk dat je website goed onderhouden wordt. Dat kun je laten doen, of het zelf doen. Als je zorgt dat alle informatie klopt, kom je betrouwbaarder over op je bezoekers.

– Ontwerp van je website

Wat ook verouderd is het ontwerp van je website. Zorg er daarom voor dat je eens in de zoveel tijd je website laat bijhouden om er zo voor te zorgen dat het blijft kloppen. Het is logisch dat je op een gegeven moment een nieuwe website moet laten maken. Vaak is dat op het moment dat het onderhouden niet zoveel nut meer heeft.

Gebruik eigen foto’s

Het is natuurlijk makkelijk om stock foto’s te gebruiken van websites als unsplash.com. Alleen is dat voor het vertrouwen op je website niet zo goed. Als eerst, omdat het er door stock foto’s erg onpersoonlijk uit ziet. Daarom is het belangrijk dat je persoonlijke foto’s gebruikt. Dat is, omdat je bezoekers dan echt zien dat er mensen achter zitten. Het straalt ook een stukje authenticiteit uit.

Plaats klant reviews op je website

Een andere manier om vertrouwen uit te stralen is door het gebruik van klant reviews. Je kunt zelf wel 100 keer zeggen dat je de beste bent. Alleen heeft dat niet zoveel effect. Maar als je verschillende klanten om een review vraagt en die laat je wat vertellen over je bedrijf en diensten. Dan komt dat een stuk sterker over.

Zorg voor een goede “over ons pagina”

Veel mensen hebben niet door hoe belangrijk de over ons pagina is. Nou super belangrijk, het maakt mensen uit wie er achter de website zit. Je bezoekers willen weten wie er achter het bedrijf zit. Daarom is de over ons pagina zo belangrijk. Zorg daarom dat je die pagina goed bijhoud en daarop laat weten wie je bent, en wat je doet. Wat ook meespeelt, is dat mensen het leuk vinden om te weten wat de geschiedenis van een bedrijf is en waarom het bedrijf opgericht is.

– Plaats team foto’s

Als je een team hebt, plaats dan team foto’s. Een team foto helpt bij het krijgen van vertrouwen bij je bezoekers.