De vraag hoelang duurt het om een website te laten maken is een veel gestelde vraag. Het korte antwoord op deze vraag is dat het erg verschilt per project. Het hangt af van hoe ingewikkeld de website is en hoe veel functies de website nodig heeft. Als je nieuwe website moet gaan werken als een marketing tool. Wil je niet dat je website slordig wordt omdat het snel af moet zijn.

Stappenplan voor het laten maken van een website

  • – Persoonlijk gesprek
  • – Ontwerp van de website
  • – Ontwikkeling van de website
  • – Voorbereiding op lancering
  • – Lancering website
  • – Ondersteuning bij het onderhouden

Redenen waarom het maken van een website langer duurt

Inhoud van de website aanleveren – De klant is verantwoordelijk voor de inhoud van de website. Daarom moet er ook tijd vrij gemaakt worden om teksten te schrijven. Een andere oplossing voor dit probleem is om een tekstschrijver in te huren, die voor je de teksten schrijft. Normaal duurt dit zo’n 1-3 weken. Maar dat hangt af van de groote van de website en hoeveel er van de oude website hergebruikt kan worden.

Communicatie – Voor klanten is het vaak lastig om snel te antwoorden op emails. Vaak duurt het 1-2 dagen voordat gereageerd wordt. Dat is logisch omdat de klant het druk genoeg heeft met het bedrijf. Maar hierdoor duurt het beoordeling van een ontwerp, een stuk langer.

Nooit te snel een website laten maken

Ik probeer nooit om een project zo snel mogelijk af te ronden. Het is beter om het in één keer goed te doen en er dan wat langer over te doen. Dan alles snel af proberen te krijgen en dat later blijkt dat niet alles goed gegaan is omdat er nog fouten inzitten.

De uiteindelijk datum dat de website online gaat. Ligt voor een gedeelte bij de klant zelf. Want hoe snel wordt er gereageerd op e-mails. Maar ook hoe snel wordt de inhoud van de website aangeleverd. Dat zijn verschillende factoren wat de uiteindelijke datum van de lancering van de website bepalen.