Google maps toevoegen aan je nieuwe of bestaande WordPress website is natuurlijk altijd handig. Klanten kunnen je makkelijker vinden en het is duidelijker. Maar hoe voeg je Google maps nou toe aan je website.

De eerste en makkelijkste manier is met een WordPress plugin. Er zijn genoeg plugin om Google maps toe te voegen aan je WordPress website, maar ik heb gekozen voor WP Google Maps

We beginnen met het installeren van deze plugin op je website. Ga eerst naar Plugins en zoek op: WP Google Maps. Installeer die plugin en klik daarna op activeren.

Na het activeren kom je op een welkom pagina daar klik je op “Skip intro and create map”. Wat je dan moet doen is het aanmaken van een API key bij Google. Om dat te doen ga je naar Google Maps Platform en vraag je daar een API key aan. Voor meer informatie kan je deze pagina bekijken.

Lukt het aanvragen van de Google Maps API key niet? Gebruik dan OpenLayers een alternatief voor Google Maps.

Wat is een API Key? Een API key is een unieke code die wordt gebruikt om een gebruiker of ontwikkelaar te identificeren bij het binnenhalen van de API.

Als het gelukt is, vindt je onderaan de instellingen voor je Google maps kaart. Na het instellen is het handig om onderaan op “Kaart opslaan” te klikken. Kopieer vervolgens de shortcode die bovenaan staat en plak die op de pagina waar je de Google maps kaart wilt hebben.