Er zijn natuurlijk genoeg redenen om je website even offline te halen. Je website is bijvoorbeeld nog niet af. Maar ook als je bezig bent om de laatste teksten aan te passen, heb je liever niet dat je bezoekers dat zien als je nog niet klaar bent. Er zijn verschillende manieren om je WordPress website of normale website tijdelijk offline te halen. En je bezoekers een tijdelijke onderhoudspagina te laten zien waar je laat weten dat je bezig bent met het onderhoud van je website.

Hoe je wordpress website offline halen

De makkelijkste manier om je wordpress website tijdelijk offline te zetten, is door een plugin te installeren. Er zijn verschillende plugins die dit voor je kunnen doen. Allemaal doen deze plugins ongeveer hetzelfde en dat is een website offline halen. Het hangt ervan af hoeveel functie je nodig hebt, voor welke plugin je kiest.

website offline halen met de plugin WP Maintenance Mode
  • Site Offline or Coming Soon —  Deze plugin zorgt je ervoor dat je WordPress website in offline mode kan worden gezet. Maar als beheerder kun je gewoon verder blijven werken aan je website. Je  website bezoekers zullen dan een aangepaste pagina zien die je kan aanpassen naar jouw stijl. Een ander mogelijkheid is om een coming soon pagina te laten zien. Dat kan als het een nieuwe website is.
  • WP Maintenance Mode  — De WP Maintenance Mode heeft verschillende extra functies naast de mogelijkheid om een website uit de lucht te halen. Zoals een countdown starten en je social media icoontjes toevoegen. Maar ook een mooie achtergrond toevoegen is makkelijk om voor elkaar te krijgen. 
  • Simple Maintenance —  Deze plugin is simpel in het gebruik. En alleen gericht op mensen die snel een onderhoudspagina willen laten zien zonder teveel zware functies. Die je website alleen maar langer laten laden 
  • Minimal Coming Soon & Maintenance Mode — Deze plugin is anders dan andere plugins, omdat het je snel een template kan kiezen. Die je dan vervolgens kan aanpassen aan je wensen. Als je gebruik maakt van MailChimp kun je makkelijk emails verzamelen. Doordat je MailChimp kan koppelen met deze plugin.

WordPress Website offline halen

Als je niet gebruik maak van wordpress of als je het niet met een plugin wilt doen. Kan het altijd nog op een andere manier. Om je website uit de lucht te halen, moeten we toegang hebben tot het .htaccess-bestand. Hiermee kun je jouw website doorsturen naar je onderhoud pagina. Door de onderstaande code toe te voegen aan je .htaccess-bestand wordt je website omgeleid naar wat je maar wilt.

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !=123.45.67.89
RewriteRule .* http://www.example.nl [R=301,L]
  • Verander http://www.example.nl naar de onderhoudspagina. Bijvoorbeeld: http://www.example.nl/onderhoud.html
  • 123.45.67.89‘ vervang dit naar je eigen IP-adres. Je IP-adres vindt je op deze website: whatsmyip.org

Conclusie

Dit zijn de twee makkelijkste manieren om he website uit de lucht te halen. Als het je niet lukt, kun je altijd contact opnemen. Ik ben benieuwd of het gelukt is, laat het weten in de reacties. Wil je ervoor zorgen dat je website sneller wordt, lees dan het artikel: WordPress website sneller maken .Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *