In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je de upload_max_filesize op je WordPress website kan verhogen. Dus hoe zorg je ervoor dat je het maximale upload kan verhogen op je WordPress website.

Wat is upload_max_filesize

Elke WordPress website heeft een maximum upload_max_filesize. Dat is eigenlijk gewoon het maximum aantal mb dat je kan uploaden naar je website. Dat geldt bijvoorbeeld bij foto’s, plugins of andere bestanden die je op je website wil zetten.

Wat is je upload_max_filesize nu?

Het kan daarom ook vaak gebeuren dat je iets op je WordPress website wilt uploaden, maar dat je een error krijgt. 9/10 keer is gaat het dan om de upload_max_filesize. Maar hoe weet je wat nu je maximum upload_max_filesize is? Dat is niet heel moeilijk.

  1. Ga als eerst in je WordPress zijbalk naar “Media”
  2. Klik vervolgens op “Nieuwe bestand”
  3. Dan staat eronder “Bestand selecteren” het maximale wat je kan uploaden
Vind je de maximale bestand groote die je kan uploaden en hoe je dat kan verhogen

Manier 1: .htaccess bestand aanpassen

Een andere manier is doormiddel van een aanpassing in het .htaccess bestand. Dit bestand kan je vinden door in te loggen via FTP op je hostingpakket of eigen server. Door vervolgens de volgende code te kopiëren en in het .htaccess te plaatsen wordt de upload_max_filesize verhoogt.

php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Manier 2: WP config bestand aanpassen

Deze manier lijkt erg op de vorige manier. Alleen pas je nu het wp-config.php bestand aan. Dit bestand kun je ook weer vinden door in te loggen via FTP op je hostingpakket of eigen server. Als dat is gelukt kun je de onderstaande code kopiëren en plakken in het wp-config.php bestand. Hierna is het goed is de upload_max_filesize verhoogt.

php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Manier 3: met een plugin

De makkelijkste manier om dit probleem op te lossen is met een plugin. Deze manier raad ik persoonlijk niet aan, omdat er dan weer een plugin bijkomt. Dit zorgt voor een trage website en maakt je website minder veilig. Als je gewoon snel een oplossing nodig hebt kan je hiervoor Increase Maximum Upload File Size gebruike. Na het downloaden en activeren van de plugin. Ga je naar instellingen en dan in het menu staat er Increase Maximum Upload File Size. Klik daarop en je komt op het onderstaande scherm. Vervolgens kan je kiezen wat hoe groot je nieuwe maximum upload groote moet worden.

LET OP: Zoals ook al door de plugin wordt aan gegeven. Is het niet mogelijk om over limit van je hostingprovider te gaan. Als dat limit te laag staat, kun je altijd nog contact opnemen met je hostingprovider.

Plugin die je helpt om de upload_max_filesize te verhogen op je WordPress website

Lukt het nog steeds niet

Krijg je het met deze 3 manieren nog steeds niet voor elkaar. Dan zou ik even contact opnemen met de hostingpartij waar je bij zit. Hun kunnen je altijd helpen met dit probleem op te lossen.