Wat is WordPress

Ben je volledige nieuw met WordPress. Dan wil je natuurlijk wel weten wat WordPress nou eigenlijk is. WordPress is een CMS oftewel een content management systeem. Dus eigenlijk een systeem om de content op je website te beheren. Het grootste CMS is op dit moment WordPress. Daarna komen Shopify voor webshops en Drupal bedoeld voor meer geavanceerde website.

Waarom WordPress gebruiken als CMS? Wat is er mogelijk met WordPress?

Waarom WordPress gebruiken

Het ligt er natuurlijk aan wat voor website of webshop je wil gaan maken. Maar 9/10 keer komt WordPress eruit als de beste optie. Dat is ook één van de redenen dat ik WordPress gebruik voor al mijn projecten. En dan niet met een standaard thema, maar met een op maat gemaakt thema. Een andere reden waarom ik WordPress gebruik is de grote hoeveelheid van plug-ins die beschikbaar zijn. Natuurlijk zit er ook rotzooi tussen, wat een zwakkere plek is van WordPress voor de beveiliging. Maar over het algemeen zijn de plug-ins van goede kwaliteit en voegt het handige functionaliteiten toe aan je website. Voorbeelden daarvan zijn een leden omgeving of een forum.

Wat is er mogelijk met WordPress

Doordat met de al eerder genoemde plug-ins er veel functionaliteiten kunnen toegevoegd worden. Zijn de mogelijkheden met WordPress niet eindeloos maar het komt in de buurt. Hieronder zal ik enkele voorbeelden benoemen.

  • Blogs
  • Zakelijke websites
  • Forums
  • Webshops
  • Beoordelingen websites
  • Lidmaatschap sites
  • Vacaturebanken
  • Websites voor goede doelen en het verzamelen van donaties
  • Social media platformen

Dit zijn de meest populaire mogelijkheden van WordPress. Zoals je kan zien zijn er ontzettend veel manieren hoe je uiteindelijk je WordPress website kan gaan gebruiken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van WordPress?

Voordelen van WordPress gebruiken

Een voordeel aan WordPress is dat het niet lastig is om het te leren. De meeste dingen spreken voorzich en zullen niet moeilijk zijn om te begrijpen. Hierdoor is het mogelijk dat de website zelf onderhouden wordt of voor andere reden het website onderhoud wordt uitbesteed.

SEO het andere voordeel aan WordPress. Weet je niet wat SEO is, lees dan eerst dit artikel over SEO voor beginners. In WordPress zitten al veel dingen ingebouwd wat bijdraagt aan de vindbaarheid van je website in Google. WordPress regelt standaard al de meta descriptions, title tags en mooie links. Maar zeker met het gebruik van de Yoast SEO plugin gaat het verbeteren van je website makkelijker. Deze plugin helpt je bij het optimaliseren op zoekwoorden, checkt de leesbaarheid, geeft tips en nog veel meer technische verbeterpunten.

Waarom WordPress gebruiken met Yoast SEO plugin

Nadelen van WordPress gebruiken

Elk voordeel heeft ook zo ze nadeel. Een nadeel van WordPress kan zijn dat je zoveel functies in je website wilt. Maar uiteindelijk met 25 plugins op je website bezig bent. Met zoveel plugins is de kans dat je website gehackt wordt of dat er fouten ontstaan een stuk groter. De snelheid van je website zal ook een stuk onderuit gaan, want al die plugins moeten ook allemaal geladen worden.

Als je gebruik gaat maken van een standaard gekocht WordPress thema. Kan het resultaat soms tegenvallen als je het vergelijkt met de geweldige demo websites.

Toekomst van WordPress

Uit een onderzoek van savvi blijkt dat de WordPress community positief denkt over de toekomst van WordPress. Als ze dan toch een paar problemen moeten op noemen. Komt als sterkst naar voren het gebrek aan richting van WordPress. Ook worden er een paar punten genoemd die in de toekomst beter zouden moeten. Doordat WordPress op dit moment een marktaandeel heeft van 37.1% en het constant sterk blijft groeien. Ziet de toekomst er goed uit voor WordPress.

Waarom WordPress gebruiken en wat is de toekomst van WordPress

Conclusie

WordPress is een compleet CMS wat geschikt is voor veel ondernemers. De komende tijd zal het zeker blijven groeien en alleen maar groter worden. WordPress blijft een stabiel platform wat in de toekomst beter en beter zal worden.